Összeállítás: 10 perc Főzni nem
kell!
Hozzávalók 6 személyre: 15 dkg
zöldbab, 1 kis doboz (40 dkg) konzerv vörösbab, 1 nagy-doboz konzerv fehérbab,
1 fej kis lilahagyma, 1 nagy csokor összevagdalt petrezselyem, 2 evőkanál
francia öntet
Elkészítése: A zöldbabot
megtisztítjuk, 4 cm hosszú darabokra vágjuk, és lobogó forró vízben 1 percig
főzzük (blansírozzuk). Utána kiszedjük, jéghideg vízbe áttesszük, majd
lecsepegtetjük. A kétféle konzerv babot leszűrjük, majd folyó csapvízzel
leöblítjük. A felszeletelt hagymával meg a petrezselyemmel összekeverjük, a
zöldbabot is hozzáadjuk. Az öntettel leöntjük, és alaposan összeforgatjuk.
Néhány óráig állni hagyjuk. Jó tanács: A babfélék arányát ízlésünk szerint
változtathatjuk, de ügyeljünk arra, hogy a saláta tarka legyen.