Bajor töltött dagadó



Hozzávalók:  60 dkg dagadó (banchfleck) felszúrva, 25-30 dkg savanyú káposzta, evőkanálnyi zsiradék, fűszerek igény szerint, 2 evőkanál búzadara, 1 tojás, 8-10 db. tojásnyi burgonya, finomra vágott zöldpetrezselyem.
A dagadót hagyományos módon felszúrjuk, majd az alábbiakkal megtöltjük. A savanyú káposztát megvagdalva, a zsiradékon megfuttatjuk, s miután kihűlt a tojással elkeverjük és hozzáadjuk a búzadarát, hogy képlékeny tölteléket kapjunk. Ízlés szerint fűszerezzük, borssal, paprikával és a káposztához illő aromás fűszerekkel, csombor, borsikafű, esetleg rozmaring és bazsalikom.  Először lefedve pároljuk, majd nyílt lángon pirosra sütjük. A burgonyát héjában megfőzzük, majd lehéjazva kockára vágjuk. Tálalásnál a hús szeletek mellé tesszük, szafttal meglocsolva és az apróra vágott, friss petrezselyem zöldjével, díszítjük.