Bajor túrótorta



Hozzávalók: 1 kg tehéntúró, 4 tojás, 12,5 dkg vaj, 37 dkg kristálycukor, 1 db citrom, 1 cs. sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor, 6 dkg búzadara, 5 dkg vaníliás pudingpor, vaj a forma kikenéséhez.
A vajat a kristálycukorral, vaníliás cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk az egész tojásokat, hozzákeverjük az egész túrót, jól eldolgozzuk. A citrom héját lereszeljük, levét kicsavarjuk, a grízzel, sütőporral együtt a masszához keverjük. Gyűrű alakú formát kivajazunk, óvatosan beleöntjük a masszát és 150 fokos sütőben legalább 1 órán keresztül, sütjük. A tortát a formában hagyjuk kihűlni. A tetejét díszíthetjük gyümölcsökkel, lekvárral, tejszínhabbal tetszés szerint.