Bécsi linzertorta



Hozzávalók: 15 dkg vaj, 10 dkg kristálycukor, 2 tojás, 1/4 kk. só, 2 kk. reszelt citromhéj, 1/4 kk. őrölt fahéj, 20 dkg hámozott, darált mandula, 25 dkg liszt, 0,5 pohár málnadzsem, 1 felvert tojás.
A vajat a cukorral habosra keverjük, egyenként belekeverjük a 2 tojást, majd a sót, citrom- és fahéjat, mandulát. Zsírpapírba csomagoljuk, hűtőbe tesszük néhány órára.
A tészta 3/4-ét kb. 25 cm-es köralakra nyújtjuk, kibéleljük vele a tortaformát úgy, hogy kb. 1 cm-es pereme legyen. Rákenjük a dzsemet. A maradék tésztát kb. 0,5 cm vékonyra nyújtjuk, 1,5-2 cm-es szalagokra vágjuk. Ezekkel, egymást keresztezve beborítjuk a tetejét. A felvert tojással megkenjük.
15 percig közepesre előmelegített sütőben arany-barnára sütjük.
Cikkekre vágva tálaljuk.
(Nagyon finom. Tanácsos fogyasztás előtt 1-2 napig, állni hagyni.)