Hozzávalók: 20 dkg liszt, 25 dkg
cukor,6 tojás, 1 citrom leve, késhegynyi szódabikarbóna; a forma kikenéséhez
zsír és liszt; a krémhez 4 tojássárgája, 1 egész tojás, 20 dkg cukor, 2 narancs
20 dkg vaj; a díszítéshez 1 narancs bele.
Elkészítése: A tésztához a
tojások sárgáját a cukor felével meg a szódabikarbónával alaposan kikeverjük, a
citromlevével ízesítjük, majd a lisztet és a maradék cukorral habbá vert
tojásfehérjét is hozzáadjuk. Kizsírozott és lisztezett, közepes nagyságú
tortaformába öntjük, és forró sütőbe tolva, úgy sütjük akár a piskótát. Az
elzárt sütő nyitott ajtajában öt percig állni hagyjuk, majd a szélét
meglazítjuk, a tésztát egy deszkára borítjuk, és hűlni hagyjuk. A krémhez a
tojássárgákat meg az egész tojást a cukorral kikeverjük, a 2 narancs levével,
megreszelt héjával ízesítjük, és gőz fölött habverővel kevergetve, sűrűre
főzzük. A gőzről levéve, kihűtjük, és utána a vajjal habosra keverjük. A két
lapba vágott, tésztát ezzel megtöltjük úgy, hogy a krémből a tetejére és az
oldalára is bőven kerüljön. A meghámozott, félbe vágott, majd vékonyra szelt
naranccsal díszítjük.