Borjújava Holstein módra



Hozzávalók (4 személyre) 60 dkg borjúdió, 5 dkg vaj, 4 tojás, 4 ringli, só, olaj, 40 dkg burgonya, vegyes saláta
A hússzeleteket natúr lesütjük, a zsírt leöntve kevés vajat morzsolunk el rajtuk, fedő alatt melegen tartjuk. Közben a burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, egyenletes szeletekre vágjuk, megsózzuk, és serpenyőben, kevés felhevített olajban állandóan forgatva, szép pirosra sütjük. Ugyancsak megsütünk 4 tükörtojást. A pirított burgonyát gömbölyű tál közepére halmozzuk, a tál peremét vegyes salátával díszítjük, a pirított burgonyára tesszük a megsütött hússzeleteket, megöntözzük a vajas pecsenyelével, rátesszük a tükörtojást, s mindegyikre egy-egy ringlit illesztünk.