1 kg liszt, 2 kocka friss
élesztő, 3 l langyos tej, 10 dkg finomított cukor, 1 citrom reszelt héja, 2-2
kávéskanál őrölt kardamom, szegfűszeg, fahéj és gyömbér, 37,5 dkg puha vaj,
35-35 dkg mazsola fehér és piros szőlőből, 10-10 dkg kockára vágott cukrozott,
szárított citrom- és narancshéj, 20 dkg hámozott, tört mandula, 10 dkg vaj. A
lisztet műanyag tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk. A tálat rövid
időre meleg sütőbe tesszük, amíg a liszt kézmeleg lesz. (A műanyag jobban
tartja a meleget!) Elkeverjük a tejet és a szétmorzsolt élesztőt, és beleöntjük
a lisztben lévő mélyedésbe, kissé elkeverjük a liszttel is. A tetejét kevés
liszttel szórjuk be. A tésztát fóliával lefedve 20 percig kelesztjük. Ez után
hozzáadjuk a cukrot, a reszelt citromhéjat, a fűszereket és a vajat, és
robotgéppel kb. 4-5 percig simára verjük. Tálban összekeverjük a szárított
gyümölcsöket és a mandulát, kicsit felmelegítjük, és könnyedén a masszához
adjuk. Ez után a tésztát meleg helyen még 1-2 órát pihentetjük. Ha megkelt,
gyorsan újra átgyúrjuk, háromszög alakúra formáljuk, kizsírozott sütőlemezre fektetjük,
és meleg helyen még egyszer 1 órát kelesztjük. A megkelt tésztát 200 fokra
(gázsütő 3-as fokozat) előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük. Sütés közben
legalább kétszer kenjük meg olvasztott vajjal.