Hozzávalók: 1 kg liszt, 2 dkg
cukor, 3 dl tej, 1-1,5 dkg só, 5 dkg zsír, 4 dkg élesztő, egy tojássárgája.
Az élesztőt langyos cukros tejben
megkelesztjük. A lisztet átszitáljuk, és meleg helyre tesszük. A tejben
feloldjuk a sót és, ráöntjük a lisztre. Összekeverjük, és hozzáadjuk a megkelt
élesztőt az olvasztott zsírt, és addig dagasztjuk, hogy a tészta sima és
rugalmas legyen: Cipót formálunk belőle, felületét bezsírozzuk, és letakarva 1
órán át, kelesztjük. Ha a tészta megkelt, átgyúrjuk, kizsírozott és lisztezett
tepsibe rakjuk, és 30 percig pihentetjük. A tészta felületét tojássárgájával
bekenjük, és előmelegített sütőben 40-50 percig szép pirosra sütjük.