Csőben sült spárga



Hozzávalók: (6 személyre) 80 dkg spárga, 2 evőkanál olaj, 1 kávéskanál citromlé, só, kevés cukor, 20 dkg főtt sonka, 2 dkg vaj, 5 dkg parmezán sajt, 1 dl tejföl
A spárga fejét levágjuk és félretesszük, majd héjtalanítjuk a szárát, és 4 centis darabokra vágjuk. A spárgát és a spárgafejeket megfőzzük 1 evőkanál olajjal, citromlével, sóval, kevés cukorral. A levét lecsurgatjuk, olajjal jól kikent tűzálló tálba tesszük a negyed részét. Erre rakunk egy sor főtt vékonyra szeletelt sonkát, kevés reszelt sajtot, vajforgácsot.
Erre jön egy újabb sor spárga majd megint a sonka. Az utolsó réteg spárgát megszórjuk reszelt sajttal, meglocsoljuk tejföllel, és sütőben, közepes lángon megsütjük úgy, hogy a teteje aranybarnára piruljon.