Elzászi savanyú káposzta



Hozzávalók (4 személyre): 1 kg savanyú káposzta, 15 dkg füstölt szalonna, 50 dkg sertéslapocka, 25 dkg főzőkolbász, 1 borjúláb, 2 fej hagyma, 1 petrezselyem- gyökér, 3 babérlevél, 3-4 szegfűszeg, 2 dl fehérbor, só, 1 teáskanál egész fekete bors.
Hideg vízbe tegyük főni a borjúlábat és a fűszereket, valamint a hagymát. A káposztát mossuk ki, a szalonnát daraboljuk fel és a lapockával együtt tegyük főni annyi vízzel, amennyi éppen hogy ellepi. ízesítsük petrezselyemgyökérrel, majd fehérborral. Mikor majdnem megpuhult minden, dobjuk a tetejére a fő-zőkolbász darabokat is. Tálaláskor a húsokat vágjuk szeletekre, és a káposztával egy tálban szolgáljuk föl.