Hozzávalók (4 személyre): 1 kg
savanyú káposzta, 15 dkg füstölt szalonna, 50 dkg sertéslapocka, 25 dkg
főzőkolbász, 1 borjúláb, 2 fej hagyma, 1 petrezselyem- gyökér, 3 babérlevél,
3-4 szegfűszeg, 2 dl fehérbor, só, 1 teáskanál egész fekete bors.
Hideg vízbe tegyük főni a
borjúlábat és a fűszereket, valamint a hagymát. A káposztát mossuk ki, a
szalonnát daraboljuk fel és a lapockával együtt tegyük főni annyi vízzel,
amennyi éppen hogy ellepi. ízesítsük petrezselyemgyökérrel, majd fehérborral.
Mikor majdnem megpuhult minden, dobjuk a tetejére a fő-zőkolbász darabokat is.
Tálaláskor a húsokat vágjuk szeletekre, és a káposztával egy tálban szolgáljuk
föl.