Hozzávalók: 5 dkg húsos szalonna,
4 vöröshagyma, 40 dkg savanyú káposzta, só, őrölt bors, őröl kömény, 2 ek.
liszt, 1 francia-kenyér (bagett), 4 bajor kolbász (fehér kolbász) esetleg
virsli, 2 ek. mustár, a hagyma sütéséhez olaj.
Elkészítés: A szalonnát apróra
vágjuk, kiolvasztjuk, majd fél lereszelt vöröshagymát megfuttatunk rajta. A
kissé feldarabolt káposztát beleforgatjuk, megsózzuk, megborsozzuk, őrölt
köménnyel fűszerezzük, lefödve puhára pároljuk. A maradék hagymát vékonyan
felszeleteljük, "gyűrűire" szedjük, lisztbe forgatjuk, és olajban
aranybarnára sütjük. A franciakenyeret 4 részre vágjuk, majd egyenként
elfelezzük, és a belsejüket kikaparjuk. A kivájt alsó részbe káposztát töltünk,
a fele hagymával beterítjük, és a kolbászt rárakosgatjuk. Mustárral megkenjük,
a többi káposztával befedjük, a maradék hagymát rászórjuk, végül a kenyerek
felső részét ráborítjuk. Egyenként alufóliába csomagoljuk, és sütőben
közepesnél erősebb lánggal (200 °C) 15-20 percig sütjük.