Hozzávalók: 1.5 kg marhafartő, 4
sárgarépa, 3 petrezselyemgyökér zölddel, 1 karalábé, 2-3 szál újhagyma, 4 szem
burgonya, 1 kis fej karfiol, 10 dkg gomba, 10 dkg spárga, só, őrölt bors
A megmosott húst forrásban lévő
vízbe tesszük, ha felforr lehabozzuk, sóval, borssal fűszerezzük, és
takaréklángon fedő alatt főzzük tovább. Kb. fél óra múlva belerakjuk a megtisztított,
nagyobb hasábokra vágott leveszöldségeket, hagymát, csokorba kötött petrezselyemzöldet.
Amikor majdnem puha a hús, hozzáadjuk a megtisztított burgonyát, gombát, a rózsáira
szedett karfiolt és az összekötözött spárgaszálakat. Mindvégig takaréklángon
főzzük, hogy a leve áttetsző maradjon. Amikor minden megpuhul, a húst
kiszedjük, felszeleteljük, tányérokba tesszük. Lapátkanállal zöldségeket rakunk
köré, majd annyi leveslét merünk rá, hogy épp ellepje. Paprikaszeletekkel
díszítjük, és reszelt tormával kínáljuk.
Elkészítési idő: kb. 3.5 óra
Jó tanács: A főzési idő a hústól
függ. A sárga színű spárga héját éles késsel le kell hámozni, különben keserű
lesz a leves. De külön vízben is megfőzhetjük, és csak azután adjuk a leveshez.