Hozzávalók: 1 kacsa, 1 kg savanyú
káposzta, 20 dkg lángolt kolbász, 15 dkg császárhús, só, bors, majoránna.
Elkészítése: A savanyú káposztát
kimossuk, lábosba tesszük, hozzátesszük a kolbászt és a császárhúst, és 2 óra
hosszat főzzük. A kacsát kívül-belül megsózzuk, belsejét megszórjuk
majoránnával, tűzálló tálra tesszük, leöntjük forró olajjal, egy kicsit
megforgatjuk az olajban, és világos rózsaszínűre sütjük. A káposztából
kivesszük a császárhúst, a kolbászt, a káposztát lezsírozzuk, beletesszük a
kacsát, és kb. 40 percig a káposztában pároljuk. Előmelegített tálra
felhalmozzuk a káposztát, ráhelyezzük a kacsát, a fölszeletelt kolbászt és a
császárhúst.