Hozzávalók: 4 libatojás, 2 szál
póréhagyma, 1 kis zellergumó, 2 burgonya, 2 sárgarépa, 1 csomó petrezselyem,
kakukkfű, majoránna, bazsalikom. 2, 5 tejszín, 20 dkg virsli, 2 dl sör, 1 l
húsleves, só
Elkészítés: Tisztítsuk meg a
zöldségféléket, a póréhagymát és a sárgarépát vágjuk vékony szeletekre, a
burgonyát és a zellergumót pedig apró kockákra és tegyük a forrásban lévő
húslevesbe. Ha a zöldség félig megfőtt, hozzáadjuk a felkarikázott virslit, a
fűszereket és a sört, végül, ha a zöldség puhára főtt, a tejszínt vagy tejfölt.
A tojásokat felverjük, sóval, borssal ízesítjük, erőteljes kevergetés közben a
levesbe eresztjük, és azonnal levesszük a tűzről, különben a tojás szivacsossá,
élvezhetetlenné válik. Tetejét meghintjük finomra vágott petrezselyemmel, és
forrón kínáljuk. Pirított kenyérszeleteket, köményes, sós rudacskát kínálhatunk
hozzá.