Frankfurti korhelyleves libatojással



Hozzávalók: 4 libatojás, 2 szál póréhagyma, 1 kis zellergumó, 2 burgonya, 2 sárgarépa, 1 csomó petrezselyem, kakukkfű, majoránna, bazsalikom. 2, 5 tejszín, 20 dkg virsli, 2 dl sör, 1 l húsleves, só
Elkészítés: Tisztítsuk meg a zöldségféléket, a póréhagymát és a sárgarépát vágjuk vékony szeletekre, a burgonyát és a zellergumót pedig apró kockákra és tegyük a forrásban lévő húslevesbe. Ha a zöldség félig megfőtt, hozzáadjuk a felkarikázott virslit, a fűszereket és a sört, végül, ha a zöldség puhára főtt, a tejszínt vagy tejfölt. A tojásokat felverjük, sóval, borssal ízesítjük, erőteljes kevergetés közben a levesbe eresztjük, és azonnal levesszük a tűzről, különben a tojás szivacsossá, élvezhetetlenné válik. Tetejét meghintjük finomra vágott petrezselyemmel, és forrón kínáljuk. Pirított kenyérszeleteket, köményes, sós rudacskát kínálhatunk hozzá.