Frankfurti krémleves



Hozzávalók: 30 dkg sertéscsont, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg fehérrépa, 3 dkg hagyma, 2 dkg só, 1 g törött bors, 40 dkg kelkáposzta, 4 dkg vaj, 5 dkg liszt, 3 dkg füstölt szalonna, 1 pár virsli 1 dl tejszín, 1 tojássárgája.
Elkészítése: A csontból a zöldséggel, hagymával, sóval, erőlevest készítünk. A kelkáposztát felszeleteljük, fazékba tesszük, rászűrjük a levest, megborsozzuk, majd a kelt jó puhára főzzük. A vajból és a lisztből készített világos rántással berántjuk. Ezután az egészet felforraljuk, és finom szitán áttörjük. A tejszínnel elkevert tojássárgáját habverővel állandóan keverve beletesszük. Az apró kockára vágott füstölt szalonnát megpirítjuk, rátesszük a karikára vágott virslit, és néhány pillanatig még együtt sütjük. A levest csészékbe tálaljuk, és elosztva a tetejére tesszük a szalonnával pirított virslit.