Frankfurti pulykamell



Hozzávalók: 1,5 kg pulykamell, 10 dkg füstölt szalonna, 1 dl olaj, 1 kg kelkáposzta, só, bors, 2 dl tejföl.
Elkészítése: A pulykamellet füstölt szalonna csíkokkal megtűzdeljük, megsózzuk, megforgatjuk 1 dl forró olajban. Egy kevés vizet ráöntve félig megpároljuk. Ha kihűlt, kiemeljük és kicsontozzuk. A kelkáposztát leveleire szedjük, torzsáját, vastagabb ereit kivágjuk, és a leveleket sós vízben megfőzzük. A pároló lében teszzük egy mokkáskanál törött borsot. Mély tűzálló tálat megolajozunk, kibéleljük a kellevelekkel, lerakunk egy sor kisebb szeletekre vágott pulykamellet, erre újra kellevelet s megint húst teszünk, majd végül betakarjuk a kellevelekkel. A pecsenye levét elkeverjük tejföllel, és ráöntjük. Sütőben 50 percig sütjük.