Hozzávalók: 1 kg ponty, 15 dkg
sárgarépa, 10 dkg petrezselyemgyökér, 15 dkg zeller, 2 nagy fej hagyma, 3-4 lap
zselatin
Díszítéshez: 2 kemény tojás, 2-3 csemegeuborka, főtt cékla
Elkészítés: Egy liter vízben
puhára főzzük a megtisztított, vékony szeletekre vágott zöldséget és hagymát,
ebben a lében feloldjuk a zselatint, majd a megtisztított, szeletekre vágott
ponttyal még 15 percig főzzük. Lapátkanállal kiemeljük a pontyszeleteket,
amikor kihűltek, tálon elrendezzük a zöldségeket, ráhelyezzük a
pontyszeleteket, amelyeket négyfelé vágott tojással és uborkával,
céklaszeletekkel díszítjük. Leöntjük a páclével, s néhány órára hűtőszekrénybe
tesszük.