Halkocsonya



Hozzávalók: 1 kg ponty, 15 dkg sárgarépa, 10 dkg petrezselyemgyökér, 15 dkg zeller, 2 nagy fej hagyma, 3-4 lap zselatin
Díszítéshez: 2 kemény tojás, 2-3 csemegeuborka, főtt cékla
Elkészítés: Egy liter vízben puhára főzzük a megtisztított, vékony szeletekre vágott zöldséget és hagymát, ebben a lében feloldjuk a zselatint, majd a megtisztított, szeletekre vágott ponttyal még 15 percig főzzük. Lapátkanállal kiemeljük a pontyszeleteket, amikor kihűltek, tálon elrendezzük a zöldségeket, ráhelyezzük a pontyszeleteket, amelyeket négyfelé vágott tojással és uborkával, céklaszeletekkel díszítjük. Leöntjük a páclével, s néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.