Hozzávalók (4 személyre): 1
hagyma vékony karikákra szelve, 35 dkg nagyszemű bab (friss vagy fagyasztott),
1.5 dl natúr joghurt, 1 ek apróra vágott friss menta, fél ek citromlé, 1 gerezd
fokhagyma félbevágva, só, őrölt fehér bors, fél uborka meghámozva, félbevágva
és felszeletelve
A hagymaszeleteket hideg forró
víz alatt leöblítjük, majd alaposan lecsepegtetjük. A nagy szemű babot
forrásban lévő vízben puhára főzzük, ha friss babot használunk, akkor kb. 8-10
perc alatt, ha fagyasztottat, akkor 5-6 perc alatt. Lecsepegtetjük, hideg folyó
csapvízben leöblítjük, majd újra alaposan lecsepegtetjük. Egy kis tálban
összekeverjük a joghurtot, a mentát a citrom levet, a fokhagymát és a
fűszereket. Összekeverjük a hagymát, az uborkát és a babot. Megforgatjuk a
joghurtöntetben. A fokhagymát kidobjuk. Átkanalazzuk a kész salátát a
tálalóedénybe.