Tojásérzékenyek is ehetik az
ischli fánkot. 10 deka finomlisztet és öt deka réteslisztet összekeverünk, 15
deka vajjal vagy margarinnal, nyolc deka porcukorral, nyolc deka darált dióval,
fél citrom reszelt héjával meg csipetnyi sóval összegyúrjuk. Cipóban,
meglisztezett folpackba csomagolva egy óráig állni hagyjuk. Utána két
milliméter vastag lappá nyújtjuk, és kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
Sütőlemezre fektetve 200 fokos (gáz 6. fokozat) sütőben 12-15 percig sütjük.
Még langyosan a tepsitől óvatosan lefejtjük, és ha kihűlt, kettőt-kettőt valamilyen
pikáns lekvárral összeragasztunk. Csokoládémázzal bevonjuk, és legalább egy
napig szikkadni hagyjuk.