12 deka vajat 4 tojás sárgájával,
2 szelet olvasztott csokoládéval és 15 deka porcukorral jól kikeverünk, azután
hozzáadunk kevés tört szegfűszeget, fél citrom reszelt héját, 4 deka apróra
vágott citronádot vagy cukrozott gyümölcsöt, 16 deka héjazott darált mandulát,
3 és fél deka zsemlemorzsával kevert fél csomag sütőport és legvégül 4 tojás
kemény habját. A tésztához még 1 kis pohárka rumot, vagy cognacot is tehetünk.
Tepsibe ujjnyi vastagon téve lapot sütünk a tésztából, melyet sütés után
kétfelé vágva barackízzel kenünk meg és, egymásra borítjuk. Ferde téglaalakú
szeletekre vágjuk, s villára tűzve cukros csokoládémázba mártjuk. A máz
szárítása előtt hosszú szeletekre vágott, gyengén pörkölt mandulával tetejét s
oldalát megtűzdeljük.