Hozzávalók: 50 dkg fekete kenyér,
2 liter húsleves, 2 fej hagyma, 1 tojás személyenként, só, bors
Elkészítése: A kenyeret vékony
szeletekre vágva tálba rendezzük, körülbelül 3-4 ujjnyi rétegben. Az
elrendezett kenyérszeletekre személyenként egy tojást ütünk szép kör alakban,
vigyázva, hogy sárgájuk ép maradjon.
Ízlés szerint sót, borsot szórunk
reá, és a négybe vágott hagymákat óvatosan beletesszük.
A lobogó húslevest óvatosan
rátöltjük, és pár percig befödve, gőz fölé állítjuk.
Tálalás előtt a hagymát a
levesből eltávolítjuk.
Változatok: A kenyér közé
szórhatunk egy pár vékonyra vágott kolbászt vagy virslit is.
Megjegyzés: A szász
gazdaasszonyok előszeretettel készítik ezt az ételt lábadozó betegek számára.
Ilyenkor a borsot elhagyják belőle.