25 dkg vaj, kb. 10 szem hámozott
mandula, 25 dkg kristálycukor, 10 dkg porcukor, 30 dkg liszt, 4 tojás, 2 kk.
sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor, csipet só, 1 citrom reszelt héja, 2,5 dl tej.
Jól kizsírozunk egy kb. 30 cm
átmérőjű kuglófformát. Az aljára - vajdarabokba ágyazva - minden bordába 1-1
mandulát teszünk.
Habverővel habosra keverünk 20
dkg vajat, belekeverjük a kristálycukrot, porcukrot, a 4 tojássárgáját és kb.
10 percig verjük. Lassan belekeverjük a liszt, sütőpor, só, vaníliás cukor,
citromhéj keverékét és a tejet. Hozzáadjuk a 4 tojásfehérje habját. A formába
öntjük. Közepesre előmelegített sütőben kb. 1 óráig sütjük. (Tűpróba!)
Néhány napig friss marad.