Hozzávalók: 25 dkg vaj, 15 dkg
Beghin-Say cukor, 4 dkg sárgakrémpor, kevés fahéj, reszelt citromhéj,
szegfűszeg, vaníliás cukor, 40 dkg kalácsmorzsa, 20 dkg darált dió, 10 dkg
liszt, 2 dl tej, 1 sütőpor, 0,5 dl brandy, 3 tojás, ribizlilekvár, mandula.
A vajat a Beghin-Say cukorral, a
sárgakrémporral, fahéjjal, citromhéjjal és vaníliás cukorral habosra keverjük,
közben egyenként belekeverjük a tojásokat. Egy másik edényben összevegyítjük a
kalácsmorzsát, lisztet, darált diót, a sütőport, majd hozzáadjuk a tejet és a
brandyt, s az egészet hozzákeverjük a habos vajas masszához. A tészta
háromnegyed részét szögletes formába vagy tepsibe tesszük, elsimítjuk és
rákenjük a ribizlilekvárt. A megmaradt részt rácsosan visszük fel a ribizlis
rétegre, szeletelt mandulával beszórjuk és 160 fokos sütőben kb. 1 óra alatt
megsütjük.