Márványos sütemény



2 dkg kakaópor, 24 dkg cukor, 1 dl tej, 15 dkg vaj vagy margarin, 1 csomag vaníliás cukor,2 g só, 2 tojás, 20 dkg liszt
A formát kenjük be vajjal vagy olajjal és tegyünk sütőpapírt az aljára. Melegítsük fel a sütőt 2-3-as fokozatra. A kakaóport keverjük össze 4 dkg cukorral és kb. 11/2ek. tejjel (keverjük péppé). Ezt a masszát hagyjuk állni egy kicsit. A vajat a megmaradt 20 dkg cukorral, vaníliás cukorral és a sóval habosra keverjük. Egyenként belekeverjük a tojásokat. Keverjük bele a maradék tejet és a lisztet is. A tészta felét öntsük a formába. A maradék tésztát keverjük össze a kakaóval, amíg teljesen barna nem lesz. Ezt is öntsük bele a formába, és a tetejét simítsuk le. A süteményt helyezzük a sütő közepébe és 1 1/2óra hosszat süssük.