Mecklenburgi rakott káposzta



Az ürühúst kockákra vágjuk, egy-másfél órát főzzük, de előzőleg megsózzuk. A káposzta torzsáját kivágjuk, külső leveleit leszedjük, négy részre daraboljuk, lobogó forró vízben negyedórát főzzük. A vízből kivéve tiszta konyharuhában jó erősen kinyomkodjuk.
Jénai tálat kibélelünk vékonyra vágott szalonnaszeletekkel, ezekre egy réteg káposztalevelet teszünk, úgy, hogy a levelek domború fele legyen felül. A káposztára húst rakunk, megsózzuk, megborsozzuk, finomra vágott hagymával és turbolyával, kevés szegfűszeggel megszórjuk, aztán előröl kezdjük a rétegezést: Káposzta, hús, fűszerek.
Legfelülre káposzta kerüljön. Az egészet leöntjük az ürühús leszűrt levével, és kb. egy óra hosszáig főzzük. Tálaláskor nagyobb tálra borítjuk ki.