Meggyes öntött lepény



Alaptészta: 50 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 17,5 dkg margarin, 12,5 dkg cukor (ebből látszik a német precizitás…), csipet  só, 2 tojás, 2-3 ek. tej, reszelt citromhéj v. vaníliás  cukor
Az átszitált liszthez hozzákeverjük a sütőport, hozzáadjuk a többi hozzávalót, alaposan kidolgozzuk. Kizsírozott gáztepsibe nyomkodjuk egyenletesen, a szélein peremet is magasítunk. Sűrűn kirakjuk levétől lecsurgatott rumos meggyel v. kimagozott meggybefőttel, egyenletesen elosztjuk rajta az öntetet, és közepes lángnál kg. 30 percig sütjük.
Öntet: 12,5 dkg margarin, 7,5 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 4-5 tojás, 1 dl tejföl, 3 ek. jó kakaó, csipet só
A felforrósított margarint levesszük a tűzről, belekeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, tojássárgákat és a tejfölt, majd a csipet sóval keményre vert tojásfehérjéket óvatosan hozzákeverjük.