Alaptészta: 50 dkg liszt, 1 cs.
sütőpor, 17,5 dkg margarin, 12,5 dkg cukor (ebből látszik a német precizitás…),
csipet só, 2 tojás, 2-3 ek. tej, reszelt
citromhéj v. vaníliás cukor
Az átszitált liszthez
hozzákeverjük a sütőport, hozzáadjuk a többi hozzávalót, alaposan kidolgozzuk.
Kizsírozott gáztepsibe nyomkodjuk egyenletesen, a szélein peremet is
magasítunk. Sűrűn kirakjuk levétől lecsurgatott rumos meggyel v. kimagozott
meggybefőttel, egyenletesen elosztjuk rajta az öntetet, és közepes lángnál kg.
30 percig sütjük.
Öntet: 12,5 dkg margarin, 7,5 dkg
cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 4-5 tojás, 1 dl tejföl, 3 ek. jó kakaó, csipet só
A felforrósított margarint
levesszük a tűzről, belekeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, tojássárgákat és a
tejfölt, majd a csipet sóval keményre vert tojásfehérjéket óvatosan hozzákeverjük.