Hozzávalók: 50 dkg (1 doboz)
mirelit leveles-vajas tészta, 1 kg meggy, 2-3 evőkanál liszt, 1 tojás, 1
teáskanál őrölt fahéj, 1 mokkáskanál törött szegfűszeg, ízlés szerint cukor,
10-15 dkg tört piskótamorzsa (vagy összetört babapiskóta vagy száraz, töltetlen
teasütemény, vagy édes kétszersült).
A töltelékhez a meggyet
megmossuk, leszárazzuk és kimagozzuk, majd kicsurgó levével együtt lábosba
tesszük. Kis lángon, folyamatos keverés közben csak annyira forrósítjuk, hogy
kevés levet eresszen. Ezután a tűzről lehúzzuk, és belekeverjük a fűszereket
meg a cukrot, és annyi piskótamorzsát, amennyi a levét felszívja. Hagyjuk, hogy
egészen kihűljön. A felengedett tésztát lisztezett deszkán két részre vágjuk.
(Amíg az egyik tésztadarabbal dolgozunk, a másikat tegyük vissza a hűtőbe,
nehogy túlságosan felolvadjon). Nagyon vékony, nagy lappá nyújtjuk. A tésztát a
szélén, egy csíkban meghintjük kevés morzsával, majd a töltelék felét
egyenletesen ráhalmozzuk. Szorosan felcsavarjuk, és a rudat a tepsibe tesszük.
Tetejét felvert tojással bekenjük, de ügyeljünk arra, hogy a tojás ne folyjon
az oldalára. A másik rudat ugyanígy elkészítjük, és előmelegített, forró sütőbe
toljuk. Közepes lángon megsütjük. Csak akkor vágjuk fel, ha már kihűlt.