Mézes csillagok fahéjjal



25 dkg méz, 10 dkg cukor, 10 dkg margarin, 35 dkg liszt, 15 dkg puha zabpehely, 3 tk. sütőpor, 2 dkg kakaó, 2 ek. tej, citromhéj, 1 tk. ánizs, 1 tk. szegfűszeg, 1 tk. fahéj. A díszítéshez: 171/2dkg porcukor, 1 tk. fahéj, 3-4 ek. forró víz.
A mézet, cukrot, margarint lassan melegítsük, amíg az anyagok felolvadnak, majd hagyjuk kihűlni.
Keverjük össze a lisztet, zabpelyhet, sütőport, kakaót és a fűszerekkel, tejjel és a mézes pasztával készítsünk tésztát. Hagyjuk 30 percig hűtőszekrényben. Nyújtsuk ki 1/2cm vastagra és csillagformákat vágjunk ki belőle. Kivajazott vagy sütőpapírral borított sütőlemezre tesszük és 175 C-os sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A porcukrot összekeverjük a fahéjjal és a vízzel, amíg sűrű massza nem lesz belőle és ezzel megkenjük a csillagok tetejét. Tartsuk fém dobozban egy szelet almával.