25 dkg méz, 10 dkg cukor, 10 dkg
margarin, 35 dkg liszt, 15 dkg puha zabpehely, 3 tk. sütőpor, 2 dkg kakaó, 2
ek. tej, citromhéj, 1 tk. ánizs, 1 tk. szegfűszeg, 1 tk. fahéj. A díszítéshez:
171/2dkg porcukor, 1 tk. fahéj, 3-4 ek. forró víz.
A mézet, cukrot, margarint lassan
melegítsük, amíg az anyagok felolvadnak, majd hagyjuk kihűlni.
Keverjük össze a lisztet,
zabpelyhet, sütőport, kakaót és a fűszerekkel, tejjel és a mézes pasztával
készítsünk tésztát. Hagyjuk 30 percig hűtőszekrényben. Nyújtsuk ki 1/2cm vastagra
és csillagformákat vágjunk ki belőle. Kivajazott vagy sütőpapírral borított
sütőlemezre tesszük és 175 C-os sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük, majd
hagyjuk kihűlni.
A porcukrot összekeverjük a
fahéjjal és a vízzel, amíg sűrű massza nem lesz belőle és ezzel megkenjük a
csillagok tetejét. Tartsuk fém dobozban egy szelet almával.