Osztrák minipizza



Hozzávalók 6 darabhoz:
A tésztához: 37 dkg liszt, 2 evőkanál olaj, 1.7 dl tej, 2 dkg élesztő, só, csipetnyi cukor, a nyújtáshoz liszt, a tepsi kikenéséhez margarin
A tetejére: 40 dkg tehéntúró, 50 dkg vöröshagyma, 1 tojás, 1 evőkanál vaj vagy margarin, só
Elkészítés: Az élesztőt feloldjuk a meglangyosított tejben. Hozzákeverjük a cukrot és felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztős folyadékot meg az olajat, és robotgéppel rugalmas tésztává dolgozzuk. Letakarva, meleg helyen 15 percig kelesztjük. Az átpasszírozott tehéntúrót kikeverjük a tojással, a vajjal vagy margarinnal és sóval. A megtisztított, vékony karikákra vágott hagymát is a túrókrémbe keverjük. A tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kb. 10 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle. Margarinnal vékonyan kikenünk, majd sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, ráhelyezzük a minipizzákat, és megkenjük a hagymás túróval. A tepsiben 10 percig kelesztjük. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton) 15-20 percig sütjük. Hidegen, melegen egyaránt finom.
Ötletünk: Metélőhagymával ízesített tejföllel is kínálhatjuk.
Elkészítési idő kb. 1 óra,