Hozzávalók: 1 csomag zöldbab, 5
dkg szalonna, 4-5 db burgonya, liszt, 2 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 csomó
petrezselyem, 1 vöröshagyma
Elkészítés: A mirelit zöldbabot
hideg vízben főni tesszük. A szalonnát üvegesre pirítjuk, majd beledobjuk a
karikákra vágott vöröshagymát. Amikor a hagymamegfonnyadt, hozzáadjuk a
leveshez, majd sóval, borssal ízesítjük. Ha a bab puhulni kezd, apró kockákra
vágott burgonyát adunk hozzá. Ha már a bab és a burgonya is puha, a vajat
összegyúrjuk annyi liszttel, amennyit az felvesz, és a levesbe szaggatjuk.
Ezzel újra felforraljuk. A levesestálba tejfölt és finomra vágott petrezselymet
teszünk és rámerjük a forró levest.