Sacher-torta 2.



Hozzávalók (16 szelet): 20 dkg vaj, 20 dkg csokoládé, 20 dkg kristálycukor, 6 tojássárgája, 6 tojásfehérje, 20 dkg liszt, vaníliás cukor, baracklekvár
A kikenéshez: kevés vaj, liszt.
A csokoládé-fondanthoz: 2 tojásfehérje, 15 dkg csokoládé, kevés vaníliás cukor, 2 evőkanál porcukor
Elkészítés: A vajat habüstben vagy mély porcelántálban habosra keverjük, hozzáadjuk a megolvasztott csokoládét, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgáját. Amikor simára kevertük, hozzáadjuk a lisztet és a keményre vert tojásfehérjét. Vajjal kikent, kevés liszttel megszórt tortaformába helyezzük a masszát, és 40-60 percig sütjük. Amikor kihűlt, elsimítjuk rajta a felmelegített baracklekvárt, s amikor az is kihűlt, rákenjük a szintén kihűlt csokoládéfondant-t
A csokoládéfondant elkészítése: felverjük a tojásfehérjét, hozzákeverjük a megreszelt csokoládét, a vaníliás cukrot és a porcukrot, s addig keverjük tűzön, amíg összesűrűsödik.