Hozzávalók (16 szelet): 20 dkg
vaj, 20 dkg csokoládé, 20 dkg kristálycukor, 6 tojássárgája, 6 tojásfehérje, 20
dkg liszt, vaníliás cukor, baracklekvár
A kikenéshez: kevés vaj, liszt.
A csokoládé-fondanthoz: 2
tojásfehérje, 15 dkg csokoládé, kevés vaníliás cukor, 2 evőkanál porcukor
Elkészítés: A vajat habüstben
vagy mély porcelántálban habosra keverjük, hozzáadjuk a megolvasztott
csokoládét, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgáját. Amikor simára kevertük,
hozzáadjuk a lisztet és a keményre vert tojásfehérjét. Vajjal kikent, kevés
liszttel megszórt tortaformába helyezzük a masszát, és 40-60 percig sütjük.
Amikor kihűlt, elsimítjuk rajta a felmelegített baracklekvárt, s amikor az is
kihűlt, rákenjük a szintén kihűlt csokoládéfondant-t
A csokoládéfondant elkészítése:
felverjük a tojásfehérjét, hozzákeverjük a megreszelt csokoládét, a vaníliás
cukrot és a porcukrot, s addig keverjük tűzön, amíg összesűrűsödik.