Salzburgi lepény



Hozzávalók: 20 dkg vaj, 15 dkg cukor, só, 3 tojás, 25 dkg liszt, meggy.
A 20 dkg vajat 15 dkg cukorral, csipet sóval habosra keverünk. 3 db tojássárgáját egyenként hozzá keverjük, végül a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és 25 dkg lisztel együtt óvatosan, a masszába keverjük. Kizsírozott lisztezett tepsibe tesszük, elsimítjuk, és a kimagozott meggyel soronként egyenletesen kirakjuk. 3. db tojásból piskótatésztát készítünk, és azzal bevonjuk a meggyel kirakott tésztát. Lassú tűznél sütjük. Lehet a piskótatésztával rácsozni is, tetszés szerint. De rácsozhatjuk a tetejét piskóta helyett tojásfehérjéből készült habbal is. Tojásfehérjénként 4 dkg cukrot teszünk a habba.