Salzburgi sertéssült



Hozzávalók:  10 dkg sertéscomb vagy lapocka, 30 dkg darált hús, 1 tojás, 1 teáskanál só, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál mustár, 1/2 teáskanál bors, 1 evőkanál paradicsompüré, 1/4 kávéskanál majoránna, 4 teáskanál apróra vágott petrezselyem, 1 kg dagadó, 1/4 l húsleves, 2 evőkanál sertészsír.
A sertésszeletet kockákra vágjuk, összekeverjük a darált hússal, tojással, a fűszerekkel és a petrezselyemmel. A keveréket a dagadóba töltjük, és a nyílást szorosan összevarrjuk. Bőrével felfelé tűzálló edénybe tett húsra húslevest öntünk, felforraljuk, és 10 percig főzzük.
A húst megfordítjuk, bőrét zsírral bekenjük, és az előmelegített sütő közepén megsütjük. A sütés alatt többször meglocsoljuk húslével. Meleg burgonyasaláta vagy burgonyapüré illik hozzá, és fejessaláta paradicsommal és paprikával.