Hozzávalók: 1 kg sovány
sertéscomb, 1 db hagyma, 2 evőkanál olaj, 50 dkg paradicsom, 50 dkg zöldbab, 1
csokor kapor, 2 dl tejföl, 1 kávéskanál liszt, só, pirospaprika
A hagymát lereszelve üvegesre
pirítjuk, pirospaprikával megszórjuk, és vízzel felengedve felforraljuk. Ebbe
rakjuk a nagy kockákra vágott húst, a darabokra vágott paradicsomot, és megsózva
fedő alatt pároljuk.
Ez alatt sós vízben megfőzzük a
felaprított zöldbabot. Amikor puha, leszűrjük, a finomra vágott kaporral együtt
a raguval összekeverjük, s ha jól felforrt, hozzáadjuk a liszttel simára kevert
tejfölt. Még egyszer felforraljuk, néhány percig pároljuk, és sós vízben főzött
burgonyával forrón tálaljuk.