Stájer sertésragu



Hozzávalók: 1 kg sovány sertéscomb, 1 db hagyma, 2 evőkanál olaj, 50 dkg paradicsom, 50 dkg zöldbab, 1 csokor kapor, 2 dl tejföl, 1 kávéskanál liszt, só, pirospaprika
A hagymát lereszelve üvegesre pirítjuk, pirospaprikával megszórjuk, és vízzel felengedve felforraljuk. Ebbe rakjuk a nagy kockákra vágott húst, a darabokra vágott paradicsomot, és megsózva fedő alatt pároljuk.
Ez alatt sós vízben megfőzzük a felaprított zöldbabot. Amikor puha, leszűrjük, a finomra vágott kaporral együtt a raguval összekeverjük, s ha jól felforrt, hozzáadjuk a liszttel simára kevert tejfölt. Még egyszer felforraljuk, néhány percig pároljuk, és sós vízben főzött burgonyával forrón tálaljuk.