Hozzávalók: 1 csomag rétestészta,
1 kg burgonya, 15 dkg darált dió, 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1
evőkanál fahéj, 20 dkg mazsola, 1 dl rum, 2 evőkanál vaj
Az öntethez: 2 dl rizling, 5 tojássárgája, 10 dkg porcukor
A burgonyát héjában megfőzzük,
majd megtisztítjuk, és krumplinyomóval összetörjük. Amikor kihűl, cukorral,
vaníliás cukorral, fahéjjal és darált dióval alaposan összekeverjük, majd
hozzáadjuk az előzőleg rumba áztatott, lecsöpögtetett mazsolát. A rétestészta
lapokat egymásra kiteregetjük, közben olvasztott vajjal megkenjük. Megrakjuk
krumplis töltelékkel, feltekerjük, a külsejét megkenjük olvasztott vajjal, és
előmelegített sütőben kisütjük. Az öntethez habosra kikeverjük a tojássárgáját
a cukorral, majd gőz fölött habverővel verve hozzáadjuk a rizlinget. Tálaláskor
a rétest felszeleteljük, fahéjas porcukorral megszórjuk, és öntettel, gyümölcsökkel
tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 2 óra
Jó tanács: A réteslapokat
benedvesített konyharuhán teregessük egymásra. A tölteléket tovább
gazdagíthatjuk tojássárgájával, felvert fehérjével, mandulával.