Stuttgarti marhasült



Hozzávalók: (4 személyre), 4 szelet rostélyos, 6 dkg füstölt szalonna, 5 dkg zsír, 1 db hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1-2 szardella (ringli), 1 ecetes uborka, 1 kávéskanál kapribogyó, fél citrom leve és megreszelt héja, 1 evőkanál liszt, 2 dl húsleves (1 db leveskockából), 2 dl tejföl, só, bors, 1 cs. petrezselyem
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, vékony szalonnacsíkokkal megtűzdeljük. Felhevítjük a zsírt, megforgatjuk benne a húst, kivesszük, s ugyanabban a zsírban megpároljuk a finomra vágott hagymát és petrezselymet, a darabokra vágott szardellát, ecetes uborkát, kapribogyót, a reszelt citromhéjat, liszttel meghintjük, hozzáöntjük a húslevest, majd visszatesszük a húst, és puhára pároljuk. Tálalás előtt a mártást ecettel, citromlével, tejföllel ízesíthetjük, Sós burgonyát és rizst kínálunk hozzá.