Sváb egytál



Hozzávalók: 50 dkg marhaszegy, 25 dkg leveszöldség, 50 dkg burgonya, 1 kiskanál ételízesítő, 20 dkg zöldbab, 2 vöröshagyma, 5 dkg vaj, 15 dkg csavartmetélt, 1 késhegynyi szerecsendió, fél csokor petrezselyem, metélőhagyma, őrölt bors
Elkészítés: A marhahúst megmossuk, majd így, egészben 1, 5 liter, forrásban lévő vízbe rakjuk. Megsózzuk és lefödve, kis lángon félpuhára főzzük. A leveszöldséget meg a burgonyát megtisztítjuk. Az előbbit kisebb, az utóbbit közepes kockákra vágjuk. Először a zöldségeket adjuk a leveshez, majd kb. 10 percnyi főzés után a burgonyát is. Az ételízesítővel fűszerezzük. A hagymát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és a vajon kissé megfuttatjuk. Utána a zöldbabbal együtt a levesbe és puhára főzzük. Közben a tésztát a hagyományos módon kifőzzük és leszűrjük. A húst a levesből kiemeljük, kockákra vágjuk, majd a tésztával együtt a levesbe visszarakjuk. Megforrósítjuk, a szerecsendióval meg az őrölt borssal fűszerezzük, ha kell, utánasózzuk. Tálaláskor a tetejére fölaprított petrezselymet és metélőhagymát szórunk.