Sváb galuska 1.



Hozzávalók: 30 dkg darált sertéshús, 1 dl olaj, 1 fej hagyma, 1 kanál pirospaprika, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 2 tojás, 15 dkg liszt, 2 dl tejföl, só, törött bors.
Elkészítése: Egy kevés olajban az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk. Rászórjuk a pirospaprikát, hozzáadjuk a darált húst, paradicsomot, zöldpaprikát. Megsózzuk, borsozzuk, és egy kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. A lisztet, tojást egy kevés vízzel és sóval jól elkeverjük, és forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. A megpuhult húsra szedjük, elkeverjük, a tetejére terítjük a tejfölt, és tűzálló edényben, forró sütőben átforrósítjuk