Hozzávalók: 25 dkg (összesen)
zab-, rozs-, búzapehely apróra törve, 25 dkg liszt, 5 tojás, só, víz.
A pelyhet összekevertem liszttel,
sóval, 3 felvert tojással, és összegyúrtam. Utána egyenként hozzáadtam a többi
tojást is és, mert kellett hozzá, egy nagyon pici vizet. Elég hígra kell
hagyni, hogy könnyen lehessen vízbe szaggatni. Sós, olajos vízben kifőztem.
Tepsibe tettem a felét, világosra pirított hagymával, sonkával, reszelt
ementálival megszórtam. Rátettem a másik felét és arra is az előzőekben
leírtakat.
Forró sütőben átsütöttem.
Lehet úgy is variálni, hogy a
tésztamasszát felezzük / harmadoljuk, spenót-, paradicsom pürével, apróra
reszelt sárgarépával színezzük.