Hozzávalók: 25 dkg (összesen)
zab-, rozs-, búzapehely apróra törve, 25 dkg liszt, 5 tojás, só, víz.
Elkészítése: A pelyhet
összekevertem liszttel, sóval, 3 felvert tojással, és összegyúrtam. Utána
egyenként hozzáadtam a többi tojást is és, mert kellett hozzá, egy nagyon pici
vizet. Elég hígra kell hagyni, hogy könnyen lehessen vízbe szaggatni. Sós,
olajos vízben kifőztem. Tepsibe tettem a felét, világosra pirított hagymával,
sonkával, reszelt ementálival megszórtam. Rátettem a másik felét és arra is az
előzőekben leírtakat. Forró sütőben átsütöttem. Lehet úgy is variálni, hogy a
tésztamasszát felezzük / harmadoljuk, spenót-, paradicsom pürével, apróra
reszelt sárgarépával színezzük.