Sváb hurka Nuszpel-módra



(10 kg hurkához)
Hozzávalók: 2.5 kg sertésmáj, 2 kg hasaalja-szalonna, 1 kg sertéstüdő, 2 kg sertésfejhús, 2.5 kg sertésdagadó, 15 dkg só, 3 dkg őrölt bors, 10 dkg pirospaprika, 1 dkg őrölt szerecsendió, 1 dkg őrölt gyömbérgyökér, 3 fej vöröshagyma
Elkészítése: A húsféléket megabáljuk, ill. megfőzzük. Kihűlve feldaraboljuk, közepes lyukú tárcsán ledaráljuk. Az aprított, zsírban üvegesre párolt vöröshagymát, a fűszereket hozzátéve jól átdolgozzuk. Vastagbélbe töltve, lassan, kb. 15 percig abáljuk. Deszkán hagyjuk kihűlni. Hidegen és sütve is finom.