Hozzávalók: 1 kg csirkeaprólék, 3
fej hagyma, kevés olaj, só, pirospaprika, szegfűbors (sok kell belőle, min. egy
zacskó!), 3 db tojás, liszt, 6 dl tejföl.
A hagymát apróra vágjuk, és
megüvegesítjük az olajon, majd megszórjuk pirospaprikával, belerakjuk a
megtisztított és feldarabolt aprólékot, mintha pörköltet készítenénk, sózzuk,
és megkapatjuk egy picit, majd felöntjük vízzel. Beletesszük a szegfűborsot ( a
nagy részét érdemes teatojásba tenni, mert különben olyan lesz, mintha
sörétlevest ennénk), és megfőzzük. Ha a hús megpuhult, a 3 tojásból liszttel és
sóval galuskát készítünk, és a levesbe szaggatjuk (kiskanállal!) Amikor a
galuska is megfőtt, a tejföllel és kevés liszttel behabarjuk a levest. Akkor
jó, ha nagyon sűrű, kiadós.