Szalonnás húsgombócok mártásokkal



Hozzávalók: 1 nagy üveg (375 ml) majonéz, 20 dkg darált sertéshús, 5 dkg húsos kolozsvári szalonna, 1 db zsemle, 1 db tojás, 1 db vöröshagyma, 2-2 gerezd fokhagyma a húsgombócokhoz és a mártáshoz, olaj (a sütéshez), őrölt feketebors, 1 evőkanál finomra vágott, friss vagy morzsolt tárkony, Worchester szósz, 2 dkg parajpüré, 5 dkg rokfort.
Az apróra vágott szalonnát jól kisütjük, lecsöpögtetjük, és a beáztatott, majd kicsavart zsemlével, tojással, finomra vágott hagymával, fokhagymával együtt a darált húshoz adjuk. Borssal ízesítjük, és jól összedolgozzuk. Vizes kézzel kis gombóckákat formázunk belőle, bő, forró olajban megsütjük, majd jól lecsöpögtetjük, és mindegyikbe egy-egy fogvájót szúrunk.
Közben a majonézt három részre osztjuk: az elsőt tárkonnyal és pár csepp Worcesterrel, a másodikat áttört rokforttal, a harmadikat parajpürével és zúzott fokhagymával ízesítjük.
Tálaláskor teszünk a tányérra a mártásokból, és a húsgombócokat ízlésesen köré rendezzük.