Hozzávalók: 50 dkg disznóhús vagy
maradék sült, 1 ek. zsír, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek. liszt, 1 pohár tejföl,
kevés friss majoránna
Elkészítése: A felszeletelt
disznóhúst forró zsírban kisütjük és félretesszük. A megmaradt zsírral világos
rántást készítünk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a finomra vágott
majoránnát. Körülbelül másfél liter levessel vagy vízzel folytonos kavarás
mellett feleresztjük, ízlés szerint sózzuk, ecetezzük, és 5-8 percig főzzük.
Hozzáadjuk a tejfölt, és forrón a
sültre öntjük.
Változatok: A fokhagymagerezdeket
egészben is beletehetjük, és tálalás előtt kivehetjük. Ha maradék sültből
készítjük, a fokhagymát a sült levében megfuttatjuk, ezt liszttel megszórjuk,
és megfelelő mennyiségű vízzel feleresztjük.