Hozzávalók: 1 öreg tyúk vagy
kakas, 50 dkg marhafartő, 3 dl tejföl, 15 dkg vöröshagyma és burgonya, 20 dkg
sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1 csomó petrezselyem- és zellerzöld, 10 dkg
rizs, 3 tojássárgája, só, egész bors.
A tyúkot és a marhahúst a hasábba
vágott zöldséggel és 1 fej hagymával,2 db burgonyával együtt 4 l vízben,
borssal fűszerezve és megsózva addig főzzük, amíg mindkét húsféle megpuhul.
Ekkor leszűrjük, és a húslébe
tesszük a rizst és egy fej apróra vágott vöröshagymát, az összevágott
petrezselyem- és zellerzöldet. Egy keverőtálban a tojássárgákat elkeverjük a
tejföllel, s amikor a rizs már puhára főtt, folytonos keverés mellett
belefőzzük a rizsbe. A húst lefejtjük a pipiről és a darabokra vágott
marhahússal együtt visszatesszük a levesbe.