Hozzávalók: 1 adag francia
majonéz, 2 dl tejföl, 5 cl száraz fehérbor, őrölt fehérbors.
A hozzávalókat összekeverjük, és
tálalásig hűtőbe tesszük.
Főtt tartármártás
Hozzávalók: 1 dl tej, 1 csapott
ek. liszt, 1 dkg vaj, 2 dl tejföl, 1 kk. mustár 1 kk. ecet, só, őrölt bors,
cukor.
Simára keverjük a tejet a
liszttel meg a vajjal, és állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Kihűtjük, a
tejföllel elkeverjük, és a fűszerekkel ízesítjük.
Habos tartármártás
Hozzávalók: 1 adag francia
majonéz, 2 dl tejszín, 1 csomag habfixáló.
A kemény habbá vert tejszínbe
belekeverjük a habfixálót, majd belekeverjük a majonézbe. Nem tartható el
sokáig, mert a hab összeesik.
Tartármártás kemény tojásból 1.
Hozzávalók: 3 db keménytojás, 2
dl tejföl, 5 cl olaj, 1 kk. mustár, pár csepp citromlé, csipetnyi só és őröl
bors.
Az összetört tojássárgákkal
összekeverjük a mustárt, a sót, a porcukrot és a citromlét. Végül belekeverjük
a tejfölt. A leöntött salátára rászórjuk az apróra vágott tojásfehérjét.
Tartármártás kemény tojásból 2.
Hozzávalók: 3 kemény tojás
sárgája, 1 kiskanál mustár, csipet só meg porcukor, pár csepp citromlé, 2 dl
tejföl 1/2 dl olaj
Villával összetörjük a kemény
tojássárgákat, és simára keverjük a mustárral, a sóval, a porcukorral meg a pár
csepp citromlével. Végül belekeverjük az olajat. A megmaradt tojásfehérjét
apróra vágva belekeverem a francia salátába.
Tartármártás kemény tojásból 3.
Hozzávalók: 4 kemény tojás, 3 dl
tejföl, 1 kiskanál mustár, 2 kiskanál porcukor (én nem szoktam bele tenni, de
ez ízlés kérdése), só, pár csepp citromlé vagy ecet, 1 evőkanál olaj (én ezt is
elhagyom!)
A kemény tojásokat kettévágjuk,
sárgájukat kikaparva, villával összetörjük, majd habosra kikeverjük a
mustárral, cukorral, citromlével, sóval meg a tejföllel. Végül hozzáadjuk az
olajat is. A tojás fehérjét apró kockákra vágva tehetjük a salátába.
Tavaszi tartármártás
Hozzávalók: 2 db keménytojás, 2
dl tejföl, 1 csomó újhagyma, 1 ek. mustár, 1 kk. porcukor, só, pár csepp
citromlé.
Az újhagymát, a keménytojásokat
és a többi hozzávalókat alaposan összeturmixoljuk, legalább 1 órára hűtőbe
tesszük.