Hozzávalók: Fél doboz mirelit leveles-vajas
tészta, 50 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 5 dkg margarin (vagy vaj), 1 db egész
tojás, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött bors, 1 mokkáskanál őrölt
szerecsendió-virág, kevés tej a tészta kenéséhez.
A még fagyosan félbevágott
leveles tésztát hagyjuk kiengedni. Lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk.
Megkenjük a burgonyás töltelékkel, majd felcsavarjuk, és a rétesrudat
sütőlemezre tesszük. Tetejét a tejjel bekenjük. Az előmelegített, forró sütőben
szép pirosra megsütjük. A burgonyás töltelékhez a burgonyát héjában megfőzzük,
majd meghámozzuk és áttörjük. Összekeverjük a felvert tojással és a tejföllel.
Sóval, borssal, szerecsendió-virággal és a zúzott fokhagymával ízesítjük, végül
belekeverjük az olvasztott, de már hideg margarint. A masszát hagyjuk teljesen
kihűlni, csak azután töltjük meg vele a tésztát. A még forró rétest ujjnyi
vastag, ferde szeletekre vágjuk, de csak akkor fogyasztjuk, ha már nem meleg.
(Megfekszi a gyomrunkat!)
A tészta másik részét
visszatehetjük a mélyhűtőbe, és más alkalommal felhasználhatjuk.