Tiroli krumplis rétes



Hozzávalók: Fél doboz mirelit leveles-vajas tészta, 50 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 5 dkg margarin (vagy vaj), 1 db egész tojás, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött bors, 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág, kevés tej a tészta kenéséhez.
A még fagyosan félbevágott leveles tésztát hagyjuk kiengedni. Lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk. Megkenjük a burgonyás töltelékkel, majd felcsavarjuk, és a rétesrudat sütőlemezre tesszük. Tetejét a tejjel bekenjük. Az előmelegített, forró sütőben szép pirosra megsütjük. A burgonyás töltelékhez a burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és áttörjük. Összekeverjük a felvert tojással és a tejföllel. Sóval, borssal, szerecsendió-virággal és a zúzott fokhagymával ízesítjük, végül belekeverjük az olvasztott, de már hideg margarint. A masszát hagyjuk teljesen kihűlni, csak azután töltjük meg vele a tésztát. A még forró rétest ujjnyi vastag, ferde szeletekre vágjuk, de csak akkor fogyasztjuk, ha már nem meleg. (Megfekszi a gyomrunkat!)
A tészta másik részét visszatehetjük a mélyhűtőbe, és más alkalommal felhasználhatjuk.