Tiroli rétes 4.
Hozzávalók: 25 dkg vaj, 30 dkg
liszt, 2 tojássárgája, 2 dl tejföl, 1 kávéskanál ecet, só, cukor;
Töltelék: 3 tojás, 20 dkg mandula 20 dkg cukor, citromhéj.
Elkészítése: Öt dkg vajjal, 25
dkg liszttel, 2 tojássárgájával, ecettel, tejföllel, cukorral, sóval, gyúrható
rétestésztát készítünk. Egy fél óráig pihentetjük. Ez alatt 20 dkg vajat 5 dkg
liszttel jól gyúrható cipóvá alakítunk. A pihent tésztát kinyújtjuk,
ráhelyezzük a vajat, a kettőt együtt nyújtjuk, kétszer hajtva. Hideg helyen
pihentetjük, háromszor nyújtjuk, de csak az első nyújtás után pihentetjük 1
órát, a többinél elegendő a fél óra is. Töltelék: a tojássárgáját a porcukorral
habosra keverjük. Reszelt citromhéjjal ízesítjük. Hozzáadjuk a darált mandulát,
végül a tojások keményre vert habját. A kinyújtott tésztára kenjük. A tésztát
két oldalról ráhajtjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük és megsütjük.