Tiroli túrós rétes 2.



(3/4 óra alatt elkészíthető)
Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 10 dkg mazsola, 2 db tojás + 1 db tojás a tészta kenéséhez, 5-6 evőkanál porcukor, 1/2 dl tejföl, 2 evőkanál búzadara, 1 mokkáskanál őrölt narancshéj, 1 mokkáskanál só, 1 doboz mirelit leveles tészta
Elkészítés: A tehéntúrót szitán áttöröm. A mazsolát beleteszem a habosra felvert tojásba, hozzáadom a porcukrot, a tejfölt, a búzadarát, a narancshéjat, az áttört túrót és a sót, majd jól összekeverem. A felengedett tésztát erősen lisztezett deszkán két részre vágom, és vékonyra kinyújtom. Mindkét darab szélére egy csíkban felkenem a túrótölteléket. Szorosan felcsavarom, a két végét kicsit benyomkodom, majd a tészta-rudakat sütőlemezre teszem. A tetejüket megkenem a felvert tojással, és előmelegített sütőben szép sárgásbarnára sütöm. Még melegen felszeletelem, de csak akkor tálalom, ha teljesen kihűlt.