Hozzávalók: 6 kg fejhús, 2 kg
bőrke, 1,5 kg szalonnanyesedék, 0,5 kg hagyma, 25 dkg só, 7 dkg őrölt
feketebors, 6 dkg paprika, 10 dkg fokhagyma, 10 dkg zsír
A fejhúst
a bőrkével együtt hideg vízben felteszem főni. Mikor félpuha, hozzáadom a
tokát, majd amikor a fejhús elválik a csonttól, kiveszem az egészet az abaléből
és hagyom kissé kihűlni. Hozzáadom a zsírban aranysárgára pirított hagymát, és
az egészet közepes lyukú tárcsán ledarálom. Hozzáadom a fűszereket, a zúzott
fokhagymát megsózom ‚majd az egészet alaposan összedolgozom. Vastag hurkabélbe
töltöm, majd gyöngyöző (80 fokos) vízben 30-40 percig főzöm. Onnét kivéve
lehűtöm, majd leszárítom. Hidegen fogyasztó, vagy két napra fel is füstölhető